Jest szkodliwa dla organizmu. Tej ryby nie warto jeść. Od dziś jej nie kupię.

Przez większość osób ryby są uważane za bardzo zdrowe i dlatego też są jednym z elementów każdej zdrowej diety. Prawidłowo ułożona dieta zawiera odpowiednią ilość ryby, która zawiera między innymi kwasy omega-3.

Trzeba pamiętać, że filety z ryb są bardzo bogate w różne witaminy oraz mikroelementy. W filetach z ryby znajduje się białko oraz tłuszcz składający się z wielonienasyconych kwasów omega-6 oraz omega-3.

Jednak niestety nie każda ryba, która znajduje się na rynku, posiada takie elementy. Do ryb, które zaliczają się do takich niechlubnych wyjątków, jest panga.

Ryby tego rodzaju są bardzo często spotykane w supermarketach ze względu na swoją cenę. Niestety jednak panga nie jest rybą wysokiej jakości i nie wpływa pozytywnie na zdrowie, a nawet może mieć bardzo negatywny wpływ na nasze zdrowie.

Przede wszystkim wynika to z faktu, że jest hodowana w rzece Mekong, w której znajduje się pełno bakterii, chemikaliów, antybiotyków oraz metali ciężkich. Wszystkie te składniki niestety przedostają się do mięsa pangi.

Dodatkowo ryba ta jest karmiona odpadami, co pozwala jej rosnąć o wiele szybciej niż w warunkach naturalnych. Każda z ryb jest nakłuwana hormonami i antybiotykami. Kupując pangę trzeba pamiętać, że niestety nie mają one w swoim składzie kwasów omega-3 oraz innych makroelementów.

Jeśli więc dieta ma być zdrowa to należy wyeliminować z niej pangę. Jest ona popularna tylko ze względu na cenę, nie ma żadnych dobrych składników i nie przyczynia się do poprawienia naszego stanu zdrowia.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!