Zdrowa pasta czosnkowa. Prosty i pyszny przepis od mojej babci

Owoce i warzywa należy jeść przez cały rok, dlatego warto zrobić zapasy na zimę.

Nie zajmuje to dużo czasu, a zawsze lepiej przygotować samemu pasty, przetwory itp. niż kupować gotowe w sklepie. Taki rozwiązanie jest o wiele zdrowsze oraz smaczniejsze. Chcesz mieć pyszny dodatek do zup, kanapek itd.? To skorzystaj z przepisu na pastę czosnkową, przygotuj i rozkoszuj się tym wyjątkowym smakiem.

Przygotuj 250 g czosnku, 1 łyżeczkę soli, 30 ml oliwy z oliwek i 1 łyżkę soku z cytryny. 

Jeżeli masz już wszystkie składniki, należy przejść do przyrządzenia. Będą Ci potrzebne słoiczki o pojemności 300 ml lub trochę mniejsze. Pamiętaj, aby je dobrze wyczyścić.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!