To ciasto można przygotować własnoręcznie w domowym zaciszu, a jego wykonanie jest banalnie proste. Przepis.

Czas na krem. Zmiksuj razem śmietanę, twarożek, mleko skondensowane i kakao.

Teraz złóż ciasto. Na mniejszej blaszce połóż jedną część ciasta i pokryj ją 1/3 kremu. Następnie ułóż kolejną warstwę ciasta, 1/3 kremu, warstwę ciasta, resztę kremu i całość przykryj czwartą częścią ciasta.

Gotowy deser włóż do lodówki. Kiedy ciasto będzie się chłodzić, przygotuj polewę. Masło z mlekiem doprowadź do wrzenia. Dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj, aż całość się rozpuści.

Ostudź, tak, żeby polewa osiągnęła temperaturę pokojową. Wyjmij ciasto z lodówki i równomiernie oblej je polewą. Poczekaj, aż polewa zastygnie. Gotowe. Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!