Kiedy zobaczysz ten przepis na zupę z kurczaka z grzankami, już nigdy nie przygotujesz jej w inny sposób.

Dziś przygotowaliśmy dla Ciebie wspaniały przepis, według którego możesz ugotować pyszną i oryginalną zupę krem z kurczaka.

Jest to sycące i elegancje danie, które śmiało możesz zaserwować swoim gościom i zachwycić ich jej smakiem i wspaniałym aromatem!

SKŁADNIKI

  • 400 g kurczaka
  • 2 duże cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki mąki
  • 1 bagietka
  • 150 g masła
  • seler
  • orzechy włoskie
  • czarny pieprz
  • sól
  • liść laurowy

zupa kremowa od szefa kuchni

PRZYGOTOWANIE

Najpierw posiekaj cebulę, seler i obrany czosnek.

Teraz przygotuj bulion. Aby to zrobić, włóż filet do garnka, dodaj posiekane warzywa, a także liść laurowy, pieprz i sól. Wlej wodę i gotuj przez około godzinę.

Po tym czasie weź filet i pokrój go na małe kawałki, odcedź bulion.

Rozpuść masło na patelni.

Powoli dodaj mąkę do masła, wymieszaj. Dodaj powoli  mieszankę do bulionu z kurczaka. Gotuj przez około 5 minut.

Następnie dodaj mięso.

Wymieszaj mieszaninę za pomocą blendera. Pokrój bagietkę w kostkę i wysusz w piekarniku.

Zupę należy podawać, posypując ją posiekanymi orzechami włoskimi. Nie zapomnij też o przygotowanych grzankach!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!