Browsing Category
Przepisy kulinarne
Sól i pieprz – podstawa gotowania
Odpowiednio przyprawiona potrawa, nawet najprostsza, smakować będzie doskonale. Warto o tym z całą pewnością…
Przyprawy – jak ich używać?
Żadna potrawa nie będzie smakować dobrze, jeśli nie będzie umiejętnie przyprawiona. O tym wie każdy kucharz - nawet…
Tłuszcze używane w kuchni
Tłuszcze to grupa składników odżywczych, których wielu z nas, w obawie o swoją sylwetkę obawia się stosować. Prawda…
Gotowanie na parze – jak to zrobić dobrze?
Jedną z trudniejszych technik gotowania - bardzo zdrową i dającą doskonałe efekty smakowe jest gotowanie na parze.…
Teflon, czy ceramika? Jaką patelnie wybrać?
Kiedy wybieramy patelnię do kuchni, zazwyczaj wiele czasu pochłania dobór właściwego rozmiaru, a przede wszystkim -…
Jak dobrać garnki?
Kuchnia to nie tylko talent kulinarny, ale również odpowiedni sprzęt. Dlatego też, każdy kucharz, nawet ten…
Dynia w roli głównej – pyszne dania z dyni
Sezon na dynie nie trwa długo, ale ta piękna i smaczna roślina nadaje się nie tylko do przygotowywania zup i…
Cynamon na dobry humor
Gdy za oknem ciągnie się zima a dni są bardzo krótkie, często dopada nas chandra spowodowana zbyt małą ilością…
Co należy zrobić, aby potrawy i wypieki nabrały złotego koloru. Mamy na to sposób
Piękny złoty kolor potraw i wypieków pomogą uzyskać znane przyprawy: kurkuma, szafran oraz suszone płatki…
Sposoby na drożdżowe ciasto
Jak sprawić żeby drożdżowe ciasto wyrosło a przy tym było żółte i pachnące? Wystarczy przestrzegać kilku zasad a z…