Jajko w koszulce w 1 minutę. Każdy musi poznać ten trik.

Jajko w koszulce jest idealnym daniem dla tych, którzy chcą zachować szczupłą sylwetkę, ale nie mogą żyć bez jajek. Wiele osób nie lubi gotowanych jajek, a poza tym obieranie ich jest czasem bardzo trudne.

Z jajkiem w koszulce takich problemów nie ma!

Istnieje kilka ważnych warunków, bez których nie można z powodzeniem ugotować idealnego jajka w koszulce.

gotowana karma jajeczna

Dzisiaj podzielimy się z Wami głównymi tajemnicami doskonałych jajek w koszulkach!

Oto, czego potrzebujesz do ich przygotowania.

SKŁADNIKI

  • 4 jajka
  • 2 l wody
  • 4 łyżeczki soli
  • 4 łyżki octu

PRZYGOTOWANIE

Wlej wodę do garnka, dodaj sól i ocet. Zagotuj wodę.

Gdy tylko zobaczysz, że woda zaczyna się gotować, natychmiast zmniejsz ciepło do minimum. Na wodzie nie powinno być widać bąbelków.

Delikatnie wbij jajko do małego kubka. Włóż chochlę do zupy do wrzącej wody i powoli wlej tam jajko. Powtórz to ze wszystkimi jajkami.

Gotuj jajko przez 1 minutę. Jeśli zauważysz, że jest lekko przyklejone do dna, ostrożnie odczep go od dna silikonową szpatułką.

Po 60 sekundach wyjmij jajka łyżką cedzakową i włóż do lodowatej wody.

Jajka w koszulce są gotowe. Smacznego!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!