Curry do wszystkiego – intensywny aromat i niepowtarzalny smak

Curry to indyjska mieszanka kilku przypraw. Jej intensywny aromat i niepowtarzalny smak sprawia, iż przyprawa ta szybko zyskuje rzesze fanów także i w Polsce.

Idealnym połączeniem jest wykorzystanie curry do potraw jajecznych. Dodana do jajecznicy czy omletu sprawi, iż potrawy te nabiorą wyrazistego smaku i pięknego zapachu, a tym samym proste dania przeobrażą się w wykwintne potrawy.
To także wspaniały dodatek do wszelkich sosów na zimno, przygotowywanych na bazie jogurtu, śmietany czy majonezu.

Smak curry świetnie komponuje się z cebulką oraz potrawami z kurczaka, a dodanie jej do pasty kanapkowej przygotowanej na bazie pieczonego mięsa, naci selera oraz odrobiny majonezu sprawi, iż nabierze ona niezwykle wyrazistego i niepowtarzalnego smaku.

Curry można wykorzystywać także jako dodatek do marynat. Idealnie sprawdzi się w połączeniu z jogurtem, w którym można marynować kawałki kurczaka przeznaczone do przygotowywania szaszłyków.