Kiedy sąsiadka poczęstowała mnie tak przygotowaną cukinią, musiałam sama ją przygotować w domu

Lato to pora na świeże owoce, warzywa i zioła, ponieważ mają one tyle witamin i minerałów, które są niezbędne dla naszego organizmu trzeba koniecznie korzystać z przepisów z nim w roli głównej.

Dlatego przygotowałam dla Ciebie kolejny prosty i szybki z wykorzystaniem cukinii. Przystawka jest przygotowywana tylko w ciągu kilku minut i z małej ilości składników, które na pewno masz w swojej kuchni. Spróbuj jej koniecznie, a smak Cię zachwyci!

Składniki:

  • Cukinia 2-3 sztuki
  • Jajko 1-2 sztuki
  • Jogurt naturalny 100 ml
  • Czosnek 3 ząbki
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Mąka pszenna według uznania

Przygotowanie:

Obierz warzywa i pokrój je na plastry o grubości mniejszej niż centymetr.

Posól je, pieprz i dodaj kilka ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę. Dokładnie wymieszaj.

Aby przygotować ciasto, wymieszaj jajka z solą, dodaj jogurt. Następnie dodaj tyle mąki, aby masa była bardziej płynna niż na ciasto naleśnikowe.

Cukinię obtocz najpierw w mące, potem w cieście i smaż po obu stronach na rozgrzanym oleju słonecznikowym na złoty kolor. Smacznego!

Podziel się z przyjaciółmi tym szybkim i smacznym przepisem!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!