Hydraulik z 24-letnim doświadczeniem: „Każdego dnia niszczysz zlew kuchenny, zapychając go …”

Czego nie widział Twój zlew kuchenny ? Różne potrawy, warzywa, owoce, resztek jedzenia, resztki ze sprzątania i dużo więcej. Ile lat wiernie ci służy zlew?

I jak długo może służyć, jeśli obchodzi się z nim odpowiednio i nie wrzuca do niego wszystkiego, co wpadnie do ręki …

Okazuje się, żeby zlew nie zapychał się, nie wystarczy do niego nie wrzucać większych części jedzenia itp.

Hydraulicy określili wiele rzeczy, które zdecydowanie nie mogą znaleźć się w zlewie. Jeśli posłuchasz ich rad, na zawsze zapomnisz o zapchanym zlewie!

Czego nie można wrzucać do zlewu kuchennego

Mąka

co zatyka zlew

Pamiętasz, gdzie po zrobieniu ciasta wkładasz mąkę zebraną ze stołu? Racja, do zlewu. W kontakcie z wodą pęcznieje, staje się lepka i i za każdym razem coraz bardziej zapycha kanał ściekowy.

Skorupka jajka

co zatyka zlew

Jeśli obierasz gotowane jajka nad zlewem, wiesz, jak trudno jest zebrać wszystkie małe kawałki. Te małe cząstki zwykle wpadają do kanalizacji.

Fusy z kawy

co zatyka zlew

Fusy kawy osiadają na ścianach rur. Wydawałoby się, że to takie małe ziarna. a jak wiele szkód mogą przynieść.

Ryż i makaron

co zatyka zlew

Produkty te są bardzo lepkie. Pęcznieją od wody i bardzo szybko zatkają kanał ściekowy.

Olej pozostały po smażeniu

co zatyka zlew

Wszyscy dobrze wiemy, że tłuszcz nie rozpuszcza się, pozostaje na ściankach rur, a po kontakcie z zimną wodą natychmiast zatyka kanał ściekowy. Pozostały olej lepiej wlać do plastikowej butelki i wyrzucić do kosza.

Naklejki

co zatyka zlew

Importowane owoce i warzywa prawie zawsze mają małe naklejki. Po umyciu tych produktów naklejki często po prostu dostają się do zlewu i przylegają do ścian rur kanalizacyjnych.

Posłuchaj tych praktycznych wskazówek, a nie będziesz musiał zwracać się o pomoc do hydraulików. Te informacje na pewno przydadzą się Twoim znajomym, podziel się z nimi tak przydatnym artykułem!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!