Robię najlepsze bułeczki w mieście. Zajmuje mi to kilka minut. Każda gospodyni musi znać ten przepis

Czy jesteś znudzona zwykłymi przepisami na ciasta? Przygotowałam dla Ciebie bardzo nietypową i oryginalną recepturę.

„Bomboszki” mają delikatny kremowy smak warzyw. Chrupiące ciasto doskonale komponuje się z pomidorami, serem i ziołami. Ta przekąska spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom!

SKŁADNIKI CIASTA:

  • 3-3,5 szklanki mąka
  • 1 szklanka wody (wrzącej)
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka cukru

SKŁADNIKI NA NADZIENIE:

  • 5 pomidorów
  • 200 g sera (lub twarogu)
  • 2 ząbki czosnku
  • zioła
  • sól

PRZYGOTOWANIE:

Rozpuść cukier i sól w wodzie. Następnie dodaj olej roślinny. Dodaj mąkę i wyrabiaj ciasto. Pozostaw je na 30 minut.

Torty Bomby z serem

Utrzyj ser widelcem, jeśli wybrałaś twaróg, konieczne dodaj sól. Dodaj czosnek do sera i posiekane zioła. Następnie dokładnie wymieszaj.

przepis bomby z ciastami

Pokrój pomidory w plastry.

placki bombowe z pomidorami i serem

Podziel ciasto na dwie połówki. Jedną z nich cienko rozwałkuj.

szybkie bomby z pasztecikami

Ułóż plastry pomidorów na cieście nie bliżej niż 3 cm od siebie. Połóż farsz z sera na warzywach.

placki bombowe na wodzie

Rozwałkuj drugą część ciasta i przykryj pierwszy arkusz z nadzieniem. Weź szklankę o większej średnicy niż plastry pomidorów. Użyj jej, aby wyciąć okrągłe bułeczki wzdłuż konturów każdego pomidora.

smażone placki bombowe

Smaż bułeczki w dużej ilości gorącego oleju roślinnego.

placki bombowe z pomidorami i serem

Gdy ciastka zarumienią się, wyjmij je i połóż na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju.

placki bombowe z pomidorami i twarogiem

Mogą być przygotowane na śniadanie, na przyjazd gości i na przekąskę na pikniku. „Bomboszki” to wybawienie dla każdej gospodyni! Powiedz swoim znajomym o tym przepisie na oryginalne przysmaki !

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!