Kucharz na emeryturze zdradził przepis na zupę, którą kochają wszystkie dzieci.

Babcia mojego męża, przez całe życie pracowała jako kucharka w przedszkolu. Gotuje tak smacznie, że nie można wręcz odejść od stołu. Kiedy po raz pierwszy moje dzieci spróbowały jej zupy „Śnieżka”,  były po prostu zachwycone i prosiły o dokładkę!

Jeśli szukasz dobrego przepisu na zupę dla dziecka,  jest on przed Tobą! Dzisiaj powiem Ci jak ugotować tą prostą, ale bardzo smaczną zupę, która jest uwielbiana zarówno przez dzieci jaki i dorosłych!

SKŁADNIKI

  • 1 litr bulionu drobiowego bądź warzywnego
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 mała marchewka
  • 1/2 średniej cebuli
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 2 jajka
  • sól, przyprawy do smaku
  • świeże zioła do smaku

PRZYGOTOWANIE

1. Umyte i obrane cebule i marchewki zetrzyj na grubej tarce. Ziemniaki pokrój w kostkę, jajka ugotuj na twardo.

2. Lekko podsmaż warzywa na maśle. Wyłącz kuchenkę, gdy marchewka jest miękka, a cebula przezroczysta.

3. Do gotującego się bulionu dodaj ziemniaki i zielony groszek wraz z zalewą z puszki. Gotuj aż ziemniaki będą półmiękkie, a następnie dodaj warzywa z patelni i starte jajka.

4. Gotuj zupę jeszcze przez kilka minut, a następnie dodaj przyprawy i świeże zioła. Podawaj zupkę na gorąco, udekorowaną kleksem kwaśnej śmietany i ziołami. Smacznego!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!