Ziemniaczki w rękawie. Chrupiąca i złocista skórka gwarantowana. Idealne na rodzinny obiad
Tłuczone ziemniaki, w mundurku, pieczone, duszone … Uwielbiamy wszystkie rodzaje ziemniaków, ale jeśli chcesz ugotować ziemniaki w niecodzienny sposób , ale nie tracąc na to dużo czasu , to koniecznie musisz zobaczyć ten przepis!
SKŁADNIKI
- 1 kg ziemniaków
- 3 łyżki. l oliwa z oliwek
- 2-3 ząbki czosnku
- pęczek pietruszki
- 1 łyżeczka musztardy
- 0,5 łyżeczki soli
- pieprz i przyprawa do ziemniaków do smaku
- rękaw do pieczenia
PRZYGOTOWANIE
Umyj i obierz ziemniaki. Jeśli masz młode ziemniaki, upiecz ze skórką. Potnij ziemniaki na ćwiartki.
Poprzebijaj ziemniaki drewnianym szpikulcem w kilku miejscach.
Drobno posiekaj pietruszkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
W osobnej misce połącz oliwę z oliwek, czosnek, zioła, musztardę, przyprawę do ziemniaków, sól i pieprz.
Dodaj ziemniaki do tej mieszaniny i dobrze wymieszaj.
Zrób kilka nacięć w rękawie i włóż do niego ziemniaczki.
Połóż ziemniaki na blachę do pieczenia. Piecz w temperaturze 180-200 stopni przez 40-60 minut.