Oryginalna pyszna przekąska, która znika ze stołu w mgnieniu oka <3 Każdemu zasmakuje

Gdy na spotkanie z przyjaciółmi przygotowałam ta przekąskę po prostu w oka mgnieniu znikła ze stołu! Następnym razem zrobię podwójną porcję! Smakuje każdemu smakoszowi ryb, a przygotowanie jest banalnie proste.

SKŁADNIKI

  • 3 placki tortilli
  • 1 puszka ulubionej ryby
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g twardego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • koperek bądź pietruszka
  • majonez do smaku

PRZYGOTOWANIE

Obrać czosnek i przecisnąć  przez prasę, umyć zioła i drobno posiekać. W misce wymieszać czosnek, posiekane warzywa i majonez.

Ugotowane jajka, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach  (lub rozgnieść widelcem). Z ryby odlać płyn, włożyć na talerz i rozgnieść widelcem. Zetrzeć ser na drobnej tarce.

Rozłożyć placek tortilli, posmarować go przygotowanym wcześniej sosem z majonezu (podzielić ilość sosu na 3 części). Równomiernie rozłożyć na placku rybę.

Położyć na to kolejny placek, posmarować sosem i położyć na niego jajka.

Położyć trzecią tortillę, posmarować go resztą sosu i posypać tartym serem.

Następnie zwinąć tak przygotowane placki w rulon. Postaraj się by był ona jak najbardziej zwarty i ściśnięty. Umieścić w lodówce na 3-4 godziny.

Schłodzoną przekąskę pokroić w plasterki o grubości 1,5-2 cm i od razu podawać do stołu. Smacznego!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!