Moje goście zawsze proszą mnie o przepis na to danie. Coś niezwykłego na świąteczny stół

Ten przepis jest dedykowany dla gospodyń, które zdecydowały się uciec od rutyny i zaprezentować coś niesamowitego na świątecznym stole! Warto zapoznać się z tym przepisem, aby zrobić niesamowitą przekąskę śledziową.

Udekoruj ją według własnego uznania, ja proponuję świąteczną opcję z ziołami i czerwonym kawiorem.

Składniki

  • 6 arkuszy suchych wafli
  • 1 śledź
  • 300 g pieczarek
  • 100 g cebuli
  • 350 g marchewki
  • 200 g majonezu
  • 100 g twardego sera
  • 50 g kopru
  • 200 g czerwonego kawioru

Przygotowanie

1. Obierz jedną cebulę i drobno posiekaj.

2. Pokrój pieczarki na małe kawałki.

3. Smaż cebulę na oleju roślinnym, a następnie dodaj grzyby do patelni. Smaż około 5 minut.

4. Umyj marchewkę i zetrzyj ją na drobnej tarce.

5. Potnij filety śledziowe na kawałki. Następnie zmiel rybę w blenderze wraz z jedną cebulą. 

6. Osobno za pomocą blendera również zmiel ochłodzone grzyby i cebulę.

7. Połóż jeden arkusz wafla na blacie. Posmaruj go masą śledziową ( wykorzystaj tylko połowę ) i posmaruj majonezem.

8. Przykryj kolejnym waflem i na nim rozsmaruj następną warstwę nadzienia grzybowego ( użyj połowy ). Posmaruj wszystko majonezem.

9. Trzecia warstwa to kolejny wafel, pół marchewki i majonez.

10. Powtórz kombinację trzech warstw ponownie. Następnie obficie nasmaruj boki i górę ciasta majonezem. Umieść gotowe naczynie w lodówce na 3 godziny.

11. Udekoruj przekąskę tartym serem, posiekanym koperkiem i czerwonym kawiorem.

Przygotuj to pożywne danie, aby wszyscy goście zapamiętali je na Twoim świątecznym stole

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!