Pieczone jabłka normalizują metabolizm: Jem je codziennie i chudnę!

Czy wiesz, że jabłka zachowują wszystkie swoje korzystne właściwości nawet po obróbce cieplnej?

Pieczone jabłka są trawione znacznie lepiej niż świeże, normalizują metabolizm węglowodanów, wzmacniają układ odpornościowy, eliminują toksyny i zapobiegają rozwojowi miażdżycy.

Zawarte w jabłkach pektyny pomagają poprawić trawienie, dlatego też dietetyczne danie jabłkowe jest idealne dla wszystkich, którzy prowadzą zdrowy tryb życia i pilnują swojej szczupłej sylwetki.

Jak upiec jabłka w piekarniku

Dlatego właśnie dziś proponuje Ci moje najlepsze i sprawdzone przepisy na obłędnie pyszne jabłka pieczone w piekarniku.

Pomogą ci poprawić zdrowie i zachwycą Twoich domowników słodkim i delikatnym smakiem.

Pieczone jabłka z serem

jak upiec jabłka na patelni

SKŁADNIKI

  • 4 jabłka
  • 200 g twarogu
  • 50 g cukru
  • 50 g rodzynek
  • 1 jajko
  • 1 łyżka kaszy manny
  • wanilia lub cynamon do smaku
  • masło do smarowania naczynia do pieczenia

PRZYGOTOWANIE

Umyj jabłka, usuń rdzeń.

Wymieszaj twaróg z jajkiem, cukrem, rodzynkami, wanilią i kaszą manną.

Jabłka nadziej tą masą i włóż do naczynia do pieczenia, wcześniej posmarowanego masłem.

Piecz w 180 stopniach przez 30 minut lub do miękkości.

Podawaj ze śmietaną lub cukrem pudrem.

Pieczone jabłka z orzechami

jak upiec jabłka w piekarniku

SKŁADNIKI

  • 4 jabłka
  • 50 g rodzynek
  • 2 figi
  • 2 daktyle
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta mielonego imbiru
  • miód do smaku

PRZYGOTOWANIE

Zalej rodzynki i figi ciepłą wodą i odstaw na bok, osusz i pokrój je w plasterki.

Zmiel orzechy i daktyle, wymieszaj z rodzynkami, figami i cynamonem.

Usuń rdzenie z jabłek i dźgnij je zapałką, aby skórka nie pękła podczas pieczenia.

Jabłka nadziej farszem. Owiń każdy w folię, pozostawiając mały otwór na górze. Piecz przez 30 minut w 180 stopniach.

Przed podaniem polej pieczone jabłka miodem.

Smacznego!

Pieczone jabłka w sosie waniliowym

jak upiec jabłka bez farszu

SKŁADNIKI

  • 4 jabłka
  • 2 łyżki tartego imbiru
  • 4 łyżki miodu
  • 25 g masła
  • 4 łyżki białego wina
  • 300 g śmietanki 30%
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • cukier waniliowy do smaku

PRZYGOTOWANIE

Umieść śmietankę ​​w rondlu, dodaj cukier waniliowy, rozgrzej, aż pojawią się pierwsze bąbelki, zdejmij z ognia.

Wymieszaj żółtka z cukrem i stopniowo dodawaj je do śmietany. Gotuj ponownie sos, aż będzie lekko gęsty.

Usuń rdzenie z jabłek, włóż 1/2 łyżeczki imbiru, łyżkę miodu i kawałek masła do każdego.

Umieść jabłka w głębokiej formie, zalej jabłka winem i włóż na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 160 stopni.

Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem waniliowym.

Teraz wiesz, jak upiec pyszne jabłka, więc urozmaić sobie i swoim bliskim za pomocą tak prostych i smacznych przepisów codzienne menu!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!