Szybkie ciasto z kiełbaskami: uczta dla 5 osób za jednym zamachem!

Mam dla Ciebie ciasto , które wygląda obłędnie i nie można przejść koło niego obojętnie! Po pierwsze, wygląda niesamowicie apetycznie, a po drugie, pachnie wręcz obłędnie!Moje ciasto z parówkami szybko się przygotowuje, a jego sposób na jedzenie jest genialny.Ciasto kiełbasiane

Składniki

  • 6 łyżek masła
  • 1 łyżeczka czosnku w w proszku
  • 1 łyżeczka ziół włoskich
  • 500 g ciasta francuskiego
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 500 g parówek ( mogą również być Twoje ulubione kiełbaski itp )
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól do smaku

Przygotowanie

Pokrój paróweczki na pół. Rozwałkuj ciasto na blacie posypanym mąką. Pokrój na małe prostokąty według liczby połówek parówek.

ciasto francuskie

Zmieszaj roztopione masło z czosnkiem, aromatycznymi ziołami i solą. Połowa tej mieszaniny posmaruj kawałki ciasta. Owiń ciastem połowę parówek.

wyrwać ciasto z kiełbaskami

Ułóż je pionowo w naczyniu do pieczenia nasmarowanym oliwą z oliwek. Jeśli średnica formy jest zbyt duża i pozostało dużo wolnego miejsca, ustaw szklankę lub miseczkę pośrodku.

wyrwać ciasto z kiełbaskami

Posmaruj paróweczki w cieście z pozostałym stopionym masłem. Piecz 40 minut w 180 stopniach.

wyrwać ciasto z kiełbaskami

Podawaj na gorąco.

ciasto z kiełbasy

Możesz podawać ciasto z ulubionymi sosami, czosnkowym, musztardą itp. W moim domu ciasto urywamy po kawałku i moczymy w wybranym sosie.

A na koniec pieczenia dodaje tarty żółty ser. Jeśli lubisz zaskakiwać swoją rodzinę domowymi przekąskami, zdecydowanie powinieneś wypróbować ten przepis.

Z pewnością docenią ten pyszny smak i możliwość eksperymentowania z różnymi dodatkami.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!