Jabłka w cieście kefirowym. Moja rodzina je uwielbia: 5 minut – i cała miska staje się pusta

Dziś przygotowałam dla Ciebie prosty i szybki przepis na jabłka w cieście kefirowym.
Gwarantuje, że Twoja rodzina je pokocha!

Jabłka w cieście na kefirze

Składniki

  • 3 jabłka
  • 3 jajka
  • 6 łyżek mąki
  • 60 gr cukru 
  • 50 ml kefiru
  • 50 gr masła
  • 2 g sody
  • 0,5 łyżeczki cukru waniliowego

Przygotowanie:

Umyj jabłka, obierz, pokrój w pierścienie.

W głębokiej misce ubij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy i wymieszaj trzepaczką, aż cukier się rozpuści.

Do miski dodaj kefir, sodę, mąkę i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy bez grudek.

Zanurz każdy kawałek jabłka w cieście i smaż na patelni na rozgrzanym maśle, aż uzyskasz złoty kolor.
Gotowe schłodzone jabłka w cieście można posypać cukrem pudrem , polać miodem itd.

Ponadto, jeśli Twoja rodzina uwielbia cynamon, możesz dodać go do ciasta – aromat stanie się po prostu niesamowity. Smacznego!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!