Oto sekretny przepis na przepyszny farsz warzywny na naleśniki – kiedy serwuję je na stole, rozmowy ustępują

Są dni, kiedy w lodówce nie mamy zbyt wiele a na zakupy nie mamy czasu lub ochoty.

Co zrobić, aby przygotować pyszne i pożywne danie?! W takich przypadkach na ratunek przychodzą naleśniki z nadzieniem !

Przygotowanie jest proste, do tego są przepyszne, a ich tajemnicą jest pełen witamin farsz warzywny!

© Depositphotos

SKŁADNIKI

  • 2 średnie marchewki
  • 2 średnie cebule
  • 3 jajka
  • 100 g twardego sera
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

© Depositphotos

PRZYGOTOWANIE

1. Obierz warzywa i umyj je pod bieżącą wodą. Cebule pokrój w małe kostki a marchewki zetrzyj na grubej tarce.

2. Rozgrzej patelnię z olejem roślinnym. Włóż warzywa i przykryj pokrywką. Całość smażyć przez około 10-15 minut. Upewnij się, że warzywa się nie przypalają. Dodaj kilka łyżek wody, jeśli marchew nie jest zbyt soczysta.

3. Gdy marchewki są miękkie, dodaj surowe jaja do warzyw. Posól, popieprz i smaż małym ogniu, ciągle mieszając, przez kolejne 5 minut.

4. Włóż przygotowany farsz do miski i ostudź.

5. Twardy tarty zetrzyj na tarce i dodaj do reszty składników gdy już będą schłodzone.

6. Przygotuj naleśniki według Twojego ulubionego przepisu. Umieść farsz na krawędzi naleśnika (1-2 łyżki) i zawiń go w kopertę.

Przed podaniem podgrzej naleśniki na patelni lub w kuchence mikrofalowej. Smacznego!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!