Synowa przekazała mi przepis na szybkie ciasto z jajkami i cebulą: za każdym razem okazuje się przepyszne.

Przepis na szybkie ciasto ze szczypiorkiem i jajkami od mojej synowej. Jest po prostu szybki i prosty. Przygotujesz go ekspresowo a wszystkie potrzebne składniki masz na pewno w domu. Idealnie sprawdzi się na szybki obiad lub też ciepłą i sycącą kolację.

SKŁADNIKI CIASTA

  • 4 jajka
  • 7 łyżek mąki
  • 1/3 łyżeczki sody
  • 200 g śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku

SKŁADNIKI NADZIENIA

  • 6 gotowanych jajek
  • pęczek szczypiorku
  • sól do smaku

PRZYGOTOWANIE

1. Najpierw zrób ciasto: ubij 4 jajka ze szczyptą soli, dodaj majonez i śmietanę. Następnie dodaj mąkę zmieszaną z sodą.

2. Drobno posiekaj szczypiorek, jajka pokrój na średniej wielkości kostkę, wymieszaj nadzienie i lekko posól do smaku.

3. Posmaruj naczynie do pieczenia masłem, wlej do niego połowę ciasta, a następnie ułożyć nadzienie i wlej na nie pozostałe ciasto.

4. Piecz ciasto do uzyskania złotego koloru w 200 ° C. Gotowość sprawdzaj wykałaczką. Smacznego!

Inspiruj, gotuj, dziel się z przyjaciółmi!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!