Ze wszystkich prostych przepisów na szybkie ciasta, ten smakował nam najbardziej. Tylko 5 składników i bez pieczenia.

Ten przepis to jeden z tych, które wymagają minimalnego nakładu pracy, ich smak zaskakuje!

Warto takie przepisy zachować, aby w razie nieplanowanych odwiedzin, szybko podać pyszny deser!

Ciasto należy schłodzić, ale w razie potrzeby, czas można nieco skrócić, wkładając ciasto do zamrażarki. Nic prostszego!

Składniki:

  • 135 g margaryny
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 500 g gładkiego twarogu
  • 100 g cukru pudru
  • herbatniki

<b>Składniki:</b> <br>135 g margaryny <br>100 g gorzkiej czekolady <br>500 g

SOURCE: PIXABAY

Przygotowanie:

Margarynę (w temperaturze pokojowej) podzielić – 10 g zachować do zrobienia polewy czekoladowej, zaś resztę ubić mikserem z cukrem pudrem, dodając do stopniowo, a następnie dodawać łyżką twaróg, mieszać na średnich obrotach, aby uzyskać gładką i jednolitą masę.

Ilość herbatników dostosować do wielkości blachy lub foremki – ciasto można przygotować na większej blaszce, ale zrobić mniejsze ciasto. Potrzeba 5 warstw herbatników, które można ułożyć 6 x 10 herbatników lub w dowolnej innej kombinacji.

<b>Przygotowanie:</b> <br>Margarynę (w temperaturze pokojowej) podzielić - 10 g
SOURCE: PIXABAY

Na pierwszą warstwę herbatników nałożyć 1/4 kremu, następnie kolejną warstwę herbatników i tak do końca, aby ostatnią warstwą były herbatniki. Wtedy, ciasto schłodzić 2-3 godziny w lodówce i na koniec polać polewą z czekolady i masła (połączonych w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce).

Na pierwszą warstwę herbatników nałożyć 1/4 kremu, następnie kolejną warstwę her
SOURCE: RECEPTIK.INTEREZ.SK

Składniki mogą się wydawać zwykłe, ale ciasto na pewno będzie wspaniale smakowało!

Tekst pochodzi z: smaczne.to

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!